Zwarte koffie: de 5 voordelen

Al jarenlang raadt M&F bodybuilders aan om iedere dag voldoende zwarte koffie te drinken. Een voedingscommissie heeft eerder dit jaar een vergelijkbare aanbeveling gedaan: iedere volwassene zou drie tot vijf koppen koffie per dag moeten drinken voor een optimale gezondheid. Dat is in het bijzonder goed nieuws voor bodybuilders die proberen vetmassa te verliezen terwijl ze voldoende energie over moeten houden voor de intensieve trainingen. In dit artikel behandelen we vijf voordelen van zwarte koffie.

1. ZWARTE KOFFIE VERGROOT JE KRACHT

Wanneer je een kop koffie voor de training drinkt, vergroot dit je kracht. Wetenschappers denken dat cafeïne de pijnervaring vermindert die ontstaat bij anaerobe training, waardoor het je helpt je eerdere records te verbeteren.

2. ZWARTE KOFFIE HELPT JE TE HERSTELLEN

Na een intensieve helpt een kop koffie je te herstellen. De antioxidanten helpen de vrije radicalen te bestrijden die opgewekt worden tijdens de training. Door het voor en na de training te drinken verminder je de oxidatieve schade veroorzaakt door deze schadelijke chemicaliën, die een bijproduct zijn van een intensieve training.

3. HET HELPT OPGESLAGEN LICHAAMSVET TE VERMINDEREN

Cafeïne stimuleert je centraal zenuwstelsel en ondersteund je energieafgifte door opgeslagen vet te verbranden. Dus koffie helpt je niet alleen aan brandstof voor je activiteiten, maar het levert ook nog extra brandstof door vet af te breken. Iedere kop bevat 60 tot 100 mg cafeïne. Dat is ook de reden waarom je cafeïne in de meest vet verbrandende en pre-workout supplementen vindt.

4. ZWARTE KOFFIE IS EEN BRON VAN ANTIOXIDANTEN

In het landelijk dieet is koffie een belangrijke bron aan antioxidanten. We consumeren er zoveel van dat we al gauw meer van deze voedingstoffen uit koffie krijgen dan uit enig andere voedselbron.

5. ZWARTE KOFFIE IS LAAG IN CALORIEËN

Elke kop bevat ongeveer 10 calorieën en zit boordevol voedingstoffen die je helpen bij het bereiken van je trainingsdoelen. Dat wil zeggen dat bodybuilders die van koffie houden net zoveel  kunnen drinken als ze willen.