XXL NUTRITION ADVANCED POST WORKOUT

XXL NUTRITION ADVANCED POST WORKOUT

We onderzoeken de echt effectieve ingrediënten in verschillende sportsupplementen. We hebben de supplementen die wetenschappelijk onderbouwd zijn, daadwerkelijk effectief en vernieuwend zijn en ook nog eens resultaat boeken hoog in het vaandel staan.

Vandaar dat we hier XXL Nutrition Advanced Post Workout onder de microscoop leggen.

Peptopro is een gehydroliseerde caseïne proteïne. Hoewel caseïne normaal gesproken zeer langzaam verteerbare eiwitten zijn, verteert deze vorm van caseïne juist erg snel. Het is zelfs sneller dan de gemiddelde weiproteïne. Dat komt doordat PeptoPro hydrolisatie ondergaat. Bij dit proces worden enzymen toegevoegd die de lange proteïneketens afbreken tot voornamelijk peptides die slechts twee (dipeptides) en drie (tripeptides) aminozuren in lengte lang zijn. Omdat de dunne darm specifieke receptoren heeft om di- en tripeptides op te nemen, betekent dit dat PeptoPro geen fysieke vertering door het spijsverteringskanaal nodig heeft en vrijwel direct wordt opgenomen na consumptie. Dat stelt de aminozuren uit deze proteïne in staat direct aan het werk te gaan. Je spieren krijgen direct een dosering belangrijke aminozuren om het herstel in werking te zetten en ze in een anabole toestand te brengen voor meer spiergroei.


Waardering: ★★★★★
Reden: PeptoPro is een gehydroliseerde proteïne met een van de hoogste kwaliteiten momenteel beschikbaar, vanwege het hoge gehalte di- en tripeptides wat het een uitstekende keuze voor na de training maakt.

Essentiele aminozuren zijn toegevoegd aan Advanced Post Workout. Hoewel de PeptoPro zowel essentiële als niet essentiële aminozuren in peptidevorm bevat, zijn de extra toegevoegde essentiële aminozuren van Advanced Post Workout enkele vrije vorm aminozuren, die door verschillende receptoren in de darmen zullen worden opgenomen zodat alle essentiële en niet essentiële aminozuren de spieren zo snel mogelijk na de training bereiken. Dat is de beste manier om er voor te zorgen dat het herstel en de spiergroei maximaal zijn. De essentiële aminozuren zijn essentieel omdat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken zodat ze via de voeding binnen moeten komen. Deze aminozuren zijn de bouwstenen die spierproteïne vormen via het proces dat proteïne synthese heet. Van deze essentiële aminozuren zijn de vertakte keten aminozuren leucine, isoleucine en valine het belangrijkst voor spiergroei. Leucine met name activeert het mTor complex, wat een erg belangrijk signalerend mechanisme is dat de spierproteïnesynthese in werking zet en tot spiergroei leidt.


Waardering: ★★★★★
Reden: inname van vrije vorm essentiële aminozuren na de training is één van de beste manieren om het spierherstel en spiergroei te verbeteren.

Vitargo is een gepatenteerd complex koolhydraat supplement dat feitelijk twee keer zo snel verteert als suikers, zoals talrijke onderzoeken hebben aangetoond. Deze snellere koolhydraatbron brengt ook de insulinespiegels hoger dan alle andere koolhydraten. Een onderzoek uit 2008 van Queen’s Medical Centre van de universiteit van Nottingham toonde aan dat wanneer proefpersonen na de training Vitargo kregen, een stijging van hun insulinespiegels zagen die ongeveer 50% hoger was dan bij proefpersonen die een typische suikeroplossing kregen. Dat is belangrijk omdat insuline een anabool hormoon is dat niet alleen helpt voedingsstoffen in de spiervezels te brengen, zoals de koolhydraten en aminozuren uit Advanced Post Workout, maar ook processen in werking zet in de spiervezels die leiden tot spiergroei. Na de trainingen verbetert dit de spiergroei
en helpt het het herstel van spierglycogeen. Glycogeen is niet alleen een belangrijke brandstofbron maar is ook belangrijk voor spiergroei. Dat is omdat spiercellen voldoende glycogeen moeten hebben voor ze energie zullen verbruiken om spieren op te bouwen. Glycogeen trekt water in de spiercel wat het volume van de spiercel vergroot. Gecombineerd met de celvergroting door de taurine, arginine en glutamine in Advanced Post Workout zorgt dit voor een rek van het spiercelmembraan en dat zet het proces van spierproteïnesynthese in werking, wat leidt tot spiergroei op de lange termijn.


Waardering: ★★★★★
Reden: Vitargo wordt ondersteund door verschillende klinische onderzoeken dat stelt dat het snel door het lichaam wordt verteerd en opgenomen en de insulinespiegels omhoog brengt.

Een zeer krachtige glutamine matrix is toegevoegd aan Advanced Post Workout, met zowel vrije vorm L-glutamine als glutamine peptide. Glutamine is een belangrijk aminozuur voor het stimuleren van de prestaties en spiergroei. Indirect helpt het ook de spierproteïnesynthese vergroten en de spierafbraak verminderen, beide zeer belangrijk na de trainingen. Omdat het afweersysteem glutamine nodig heeft om te functioneren, is aanvulling met glutamine een manier om dit goed te laten functioneren, het helpt voorkomen dat je ziek wordt en trainingen moet missen. Van inname van glutamine is ook aangetoond dat het de groeihormoonspiegels stimuleert, wat de spiergroei nog verder kan stimuleren evenals de vetverbranding. Het voordeel van glutamine peptides is hun stabiliteit en verbeterde opname. Glutamine peptides zijn stabieler in maagzuur. Bovendien is de opname van glutamine peptide verbeterd omdat het wordt opgenomen door de specifieke peptide receptoren in de darmen,
terwijl gewone L-glutamine door andere receptoren wordt opgenomen. Dat leidt tot betere en snellere opname van glutamine in Advanced Post Workout en stelt het in staat snel bij je spieren te komen en daar beter herstel te stimuleren.


Waardering: ★★★★★
Reden: Er zijn talrijke onderzoeken die bevestigen dat glutamine voordelige effecten heeft op de prestaties, spiergroei, vetverlies en zelfs de gezondheid. De vorm die wordt gebruikt in Advanced Post Workout verbetert de opname en daardoor de voordelen.

Vitamine B Complex is ook toegevoegd aan Advanced Post Workout om het feit dat hard trainende personen vaak een tekort in deze belangrijke vitaminegroep oplopen. Een tekort aan vitamine B kan je vooruitgang in spiermassa en –kracht tegenwerken, je energiepeil omlaag brengen en je algemense gezondheid zelfs benadelen. Dit B complex bevat vitamine B1 (thiamine), vitamine B2 (riboflavine), vitamine B3 (niacine), vitamine B5 (pantotheenzuur), vitamine B6 (pyridoxine), vitamine B12 en foliumzuur. Foliumzuur is ook erg belangrijk na de trainingen omdat het erg belangrijk is voor de productie en het onderhoud van nieuwe cellen zoals spiercellen en het is nodig om DNA en RNA te maken, de bouwstenen van alle cellen. Na een zware training leidt de opgelopen spierschade vaak tot spiersatelietcellen (speciale spierstamcellen) die zich hechten aan de beschadigde spiercellen die dan groter en sterker worden dan de originele spiercel. Foliumzuur speelt hier een belangrijke rol om deze spiercellen te helpen groeien.


Waardering: ★★★★★
Reden: er bestaat geen discussie over het feit dat de B vitamines belangrijk zijn voor de energiespiegels, spiergroei en krachttoename en de algemene gezondheid. Ze binnenkrijgen via je postworkout supplement is een gemakkelijke manier om aan benodigde micronutriënten te komen. M&F


DE BEOORDELINGEN
★★★★★ Wetenschappelijke onderzoeken met positieve bevindingen met mensen beschikbaar
★★★★ Solide onderzoeken beschikbaar waarin effectiviteit wordt aangetoond
★★★ Nog niet veel onderzoeken met mensen beschikbaar, maar veelbelovend