Train je schouders in 6 minuten

Met deze drie oefeningen in circuitstijl ben je zo klaar, zonder je schouders tekort te doen.

Of je nu over het strand loopt te paraderen in een tanktop, of in smoking een chic feest bezoekt, een paar stevige schouders zijn moeilijk over het hoofd te zien. Ze schreeuwen als het ware uit ‘Ik doe aan krachttraining!’. Dus, mocht je een ietsje aan de iele kant zijn in de schouderpartij, dan hebben we nu goed nieuws: dikkere schouders opbouwen is niet zo heel moeilijk. Je moet een goed plan hebben en een beetje cojones.

Schouders trainen in 6 minuten

Omdat het een kleine spiergroep is hoef je er niet met een waslijst aan oefeningen op los – je moet gewoon de voorkant, het midden en de achterkant aanpakken om een complete ontwikkeling te krijgen. En deze driekoppige workout van zes minuten is precies wat je nodig hebt.

Het loodst je door een circuit van standaardoefeningen zoals dumbbell press, lateral raises en face pulls. Krijg je het gevoel dat je toch meer tijd nodig hebt voor schouders, dan kun je gewoon nog een of twee, of drie rondjes extra doen. Waar je klaar voor bent. Zet wel alvast een bredere jas op je boodschappenlijstje.

OefeningSetsRepsRust
1A Standing dumbbell press*312, 12, 10
1B Lateral raise312
1C TRX face-pull31290 sec.

*Voor de eerste twee sets gebruik je 70 procent van je geschatte 1 RM. Voor de laatste set gebruik je 75 procent.

Hangen maar

De TRX gebruiken voor (recline) face-pulls is milder voor je gewrichten en laat je romp harder werken. En dat verbetert de stabiliteit in je schouders.