Train je benen in 6 minuten

Je moet je benen niet verwaarlozen, zet de eierwekker op 6 minuten en dan keihard aanpoten!

Benen trainen in 6 minuten

Hoewel je benen niet altijd in het volle daglicht verkeren – tenzij je zomer en winter in korte broek door de straten wandelt om voldoende vitamine D te tanken – is de ontwikkeling van het onderlichaam toch erg belangrijk. Of je moet een Adonis op stelten willen worden. Ook zorgt beentraining voor een stimulans van de testosteronafgifte, en dat betekent dat je strandspieren (armen, borst) meeprofiteren van intensieve beentraining. Daarom gaat deze M&F 360 aflevering helemaal over je benen.

De onderstaande no-nonsense training laat je drie basisoefeningen achtereen doen en dat zes minuten lang, zonder rust tussen de ronden. Dit laat je spieren niet alleen werken; het dient ook nog eens als een cardiotraining die je helpt overtollig vet weg te werken. Probeer elke week opnieuw je score te verbeteren of een minuutje toe te voegen.

De training

Instructies: Stel een timer in op 6 minuten en doe zoveel mogelijk rondes. Neem alleen rust als dat nodig is en probeer je tijdscore steeds te verbeteren.

Kort trainingsschema voor je benen

OefeningReps
Barbell back squat*5
Single-leg Romanian deadlift10
Burpee naar Box step-over**5

* Gebruik 40% van je 1 rep max
** Op 50 cm hoge box

Vormcontrole

Met de Romanian deadlift hoef je de stang niet op de grond te laten zakken. In plaats daarvan laat je het gewicht tot net onder de knieën zakken, tot je een rek voelt in de hamstrings.