Top 5 etenswaren voor optimale spieropbouw

Er zijn honderd verschillende etenswaren die jou kunnen helpen met het opbouwen van spiermassa. Maar wat als je moest kiezen dat je slechts 5 etenswaren de rest van je leven mag eten, welke zullen dat dan zijn? Deze vraag gaan wij hier voor jou beantwoorden. Je kiest dan voor etenswaren die de juiste voedingsstoffen bevatten die jouw kostbare spiermassa helpen te behouden. Deze etenswaren moet voedingsstoffen bevatten als:

 Eiwitten om spiermassa aan te komen en het helpt bij het herstel van spieren en weefsel.

– Vetten activeren de juiste goede hormonen en zorgen er voor dat ontstekingen buiten de deur blijven.

– Fytonutriënten, vitaminen en mineralen voor de algehele gezondheid.

– Calorierijke voedingstoffen zorgen er voor dat er voldoende energie afgegeven wordt.

1. ZALM

Als er een prijs uitgereikt moest worden voor het meeste all-round voedingsmiddel om spieropbouw te bevorderen, ging deze prijs zonder twijfel naar zalm. Dit omdat zalm boordevol eiwitten en omega-3 vetzuren zit, twee essentiële voedingstoffen die er voor zorgen dat de spieropbouw wordt bevorderd en helpt bij het herstel van spier en weefsel. Ook helpen de voedingstoffen die in zalm zitten je om je honger onder controle te krijgen.

Het is mogelijk om de zalm op tal van manieren te bereiden; stomen, roken, bakken, grillen, koken etc. Daarnaast bevat zalm nog andere essentiële voedingstoffen, zoals selenium, vitamine D, B12 en niacine. De lijst wordt als maar langer wanneer we de gezondheidsvoordelen op gaan noemen die verbonden zijn aan zalm. Voorbeelden hiervan zijn vermindering van je cholesterol en verbetering van je geheugen.

Als je niet van vis houdt, dan biologisch vlees een goede vervanger hiervoor.

2. EIEREN

Op een goede tweede plaats staan eieren omdat deze veel essentiële voedingstoffen bevatten voor de spieropbouw. Ook is het ei op verschillenden manieren te bereiden, zo voorkom je dat het gaat vervelen. Eieren bevatten naast ongeveer 7-8 gram eiwit ook omega-3 vetzuren, vitamines en mineralen. Verschillende studies tonen aan dat mensen die ‘s ochtends ontbijten met eieren, later op de dag minder snel te veel gaan eten.

3. AMANDELEN

Van alle noten bieden amandelen het beste pakket aan voedingstoffen. Deze noot is perfect voor je spieren; het zit vol met eiwitten en vezels die je helpen in de fase van spierherstel. Daarnaast bevatten ze talloze gezonde vetten die je een voldaan gevoel geven, goed zijn voor je geheugen en je energie geven.

4. ZOETE AARDAPPEL

Van alle zetmeelrijke koolhydraten die er zijn, is zoete aardappel de beste optie. Ze zijn makkelijk te bereiden en heerlijk om te eten. Zoete aardappelen zijn complexe koolhydraten en bevatten de vitamines A en B. Wanneer je op dieet bent is, is zoete aardappel ideaal want het geeft je een voldaan gevoel en neemt je hongergevoel voor een lange tijd weg. Zoete aardappel kan als pre-workout, post-workout en bij andere maaltijden worden gebruikt.

5. APPELS

Dit is het beste fruit voor een aantal redenen. Ten eerste is een appel een ideale post-workout snack en een fantastische bron van koolhydraten, elektrolyten en vezels. De schil bevat vele fytonutriënten die het lichaam nodig heeft (dus eet de schil ook op!). Daarnaast is de zoetigheid en het lage caloriegehalte ideaal voor wanneer je lichaam verlangt naar iets zoets.