Mini burrito bakjes: ons makkelijke recept

Waarom zou je voor bizon moeten kiezen in plaats van een ander eiwit. Bizons worden niet volgespoten met hormonen en door hun voeding is geen antibiotica gemengd; het zijn buitenbeesten die gras, granen of hooi eten. Het eindresultaat is een zeer mager vlees dat smaakt naar biefstuk.
‘Mensen denken vaak dat bizon erg wildachtig smaakt, en dat is helemaal niet waar’, zegt de bekende chefkok Rich Rosendale, hoofdrolspeler van het kookprogramma Recipe Rehab en de culinaire documentaire The Contender. Ik heb rund ingeruild voor bizon in mijn recepten, en niemand had iets in de gaten. Je moet het vlees wel medium bereiden, want als je het langer gaart kan het vrij droog worden. Het is gewoon minder doorregen dan rundvlees.’ Probeer Rosendale’s recept voor mini burrito’s eens om een andere kijk te krijgen op deze nieuwe hoogwaardige eiwitbron.

Weetje: Bizongehakt bevat minder calorieën, minder vet en cholesterol, en meer eiwit dan rundergehakt.

MINI BURRITO BAKJES, GOED VOOR 6 PORTIES

  • 225 gram bizon
  • 1 verse maïskolf
  • 500 gram zwarte bonen
  • 450 gram grilgeroosterde tomaten
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel agavenectar
  • 24 wontonvelletjes van 7-8 cm
  • 1 kop magere Monteray Jack kaas
  • 3 kopjes romanasla, gescheurd
  • 500 gram kersentomaatjes, gehalveerd
  • 250 gram magere zure room

BEREIDINGSWIJZE

1. Oven voorverhitten op 175 graden. De bizon in een koekenpan op middelhoog vuur 8 minuten laten bruinen.
2. Voeg maïs, bonen, geroosterde tomaten, kruiden, azijn en agave toe. Ongeveer 15 minuten laten pruttelen.
3. Spray of smeer een bakplaat met 12 muffinvormpjes in met olijfolie. Leg per vormpje 2 wontonvelletjes in de plaat. In de oven bakken tot ze licht knapperig zijn.
4. Schep het bizonmengsel in de knapperige bakjes; licht kaas over sprenkelen. 12 minuten in de oven afbakken.
5. Garneer de burritos met sla, kersentomaatjes, en zure room.

VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
418 calorieën23 gram eiwit42 gram koolhydraten18 gram vet