Onderste buikspieren? Zo krijg je ze!

Je voert allerlei buikspieroefeningen uit maar je hebt moeite met de ontwikkelingen van je onderste buikspieren. Met welke oefeningen kan je hier verandering in brengen? Het antwoord vind je hier.

Sommige oefeningen leggen meer nadruk op de onderste en andere op de bovenste buikspieren, maar er spelen meer factoren mee.

Focus op je onderste buikspieren

Wanneer je bovenste buikspieren verder ontwikkeld en sterker zijn dan je onderste buikspieren, ben je geneigd om alle kracht uit deze buikspieren te halen. Dus voor elke herhaling moet je je specifiek focussen op je onderste buikspieren. Voer ook de oefeningen die meer gericht zijn op de onderste buikspieren, zoals hangende leg raises en reverse crunches.

Kwaliteit boven kwantiteit

Maak je niet druk over het aantal herhalingen dat je kunt uitvoeren. Veel mensen proberen 20, 30 of zelfs meer herhalingen uit te voeren. Hierdoor ga je snel gebruik maken van het sterkste deel van je buikspieren waardoor de onderste buikspieren minder werk te verrichten hebben. Roland adviseert om je onderste buikspieren geconcentreerd te crunchen, zo verbeter je de kwaliteit van elke set, zelfs als je niet veel herhalingen kunt uitvoeren.

De hele dag

Ik vertel mijn klanten om aan hun buikspieren te werken wanneer ze cardio doen, andere lichaamsdelen trainen, lopen of zelfs achter hun bureau zitten. Door aan te leren hoe je de middensectie goed kan aanspannen in andere situaties, ontwikkelen zij een sterkere kern en dat helpt bij de ontwikkeling van je onderste buikspieren.

Voeding

Voeding speelt een grote rol als het aankomt op de zichtbaarheid van je buikspieren. Veel mensen hebben goed ontwikkelde onderste buikspieren, maar deze zijn dan verstopt onder een dunne laag lichaamsvet. Wanneer je lichaamsvet op gaat slaan, hoopt dit bij mannen vaak op aan de onderkant van de buik. Eet minder calorieën dan je nodig hebt!

Training

Als aanvulling van de voorgaande tips, zegt IFBB prof Roland Kickinger dat de juiste oefeningen de sleutel zijn tot een complete sixpack. Probeer deze routine die specifiek de onderste buikspieren benadrukken!

OefeningSetsHerhalingen
Hangende Leg Raises312
Omgekeerde Crunch312
Verticale Leg Raises op een bankje312