KIPPENBORST MET BALSAMICO-AZIJN

Dit cleane en spieropbouwende recept is makkelijk te maken en nog smakelijk ook.

INGREDIËNTEN, GOED VOOR 2 PORTIES

  • 3 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 2 kippenborsten van 170 gram
  • 1 eetlepel gehakte sjalotten
  • ¼ kop balsamico-azijn
  • 1 theelepel geperste knoflook
  • 1 theelepel gehakte verse basilicum
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 1/8 laurierbladpoeder

BEREIDINGSWIJZE

Zet een koekenpan of een sauspan op een middelhoog vuur en doe er de olijfolie in. Ongeveer 30 seconden verhitten. Voeg er de kippenborsten aan toe. Even aan beide zijden laten bruinen. Dan de sjalotten toevoegen. Bakken tot de sjalotten lichtbruin zijn. Langzaam de balsamico-azijn aan toevoegen.

Voeg de resterende kruiden er aan toe. Zet het vuur op middelhoog tot laag. Laat 5-7 minuten pruttelen. Haal de kippenborsten eruit en serveer ze met groenten en/of caloriearme koolhydraten. Giet het resterende vocht over de kippenborsten voor extra smaak.

VOEDINGSWAARDE PER PORTIE
516 calorieën50 gr eiwit2 gr koolhydraten34 gr vet