Help! Hoe kom ik van mijn men boobs af?

Beste Muscle & Fitness, ik heb een probleem. Ik kom erg moeilijk spiermassa aan en ik krijg ook mijn men boobs niet weggetraint terwijl ik voor mij gevoel erg goed eet. Is er misschien iets mis met mijn dieet? – Modesto, S.”

Deze symptomen, weinig vooruitgang en borst vet, kunnen duiden op een te laag testosterongehalte. Wat een ander symptoom kan zijn van een te laag testosteron gehalte, is het gebrek aan zin in seks. Je dieet, die in het eerste opzicht uit gezonde voedingsmiddelen bestaat, is waarschijnlijk de bron van het probleem. Het kan zijn dat je niet de juiste voedingsmiddelen eet om je testosteron te boosten en daarmee de mogelijkheid om spiermassa aan te komen en vet te verliezen wordt onderdrukt.

Je eet een behoorlijke hoeveelheid graanproducten, terwijl tarwe juist de aanmaak van oestrogeen stimuleert (dit laat het testosteronniveau dalen). Ook is je vetinname aan de lage kant, en terwijl je calorieën bespaart, weerhoudt je het lichaam van een belangrijke voedingsstof om testosteron aan te kunnen maken. Je zou eens moeten beginnen met het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan onverzadigde vetten, zoals avocado’s, noten en olijfolie.

Wees daarnaast ook niet bang om één of twee dooiers aan je eieren toe te voegen. Testosteron is gemaakt van cholesterol, en studies hebben bewezen dat cholesterol niet het ‘slechte’ LDL in je bloed verhoogt. Het eten van lijnzaad heeft twee keerzijdes. Aan de ene kant is het voedingsmiddel erg goed omdat het veel vezels, gezonde vetten en vitamine bevat. Maar het bevat ook chemische stoffen genaamd lignanen. Deze voedingstof staat bekend dat het een oestrogene werking heeft wat de reden is dat ik adviseer om deze zaden niet meer te eten.

De sojamelk is ook een probleem. Soja bevat oestroegene isoflavonen die een negatieve invloed hebben op je testosterongehalte. Ik raad aan om dit voedingsmiddel te vervangen door hennep-, amandel- of rijstemelk voor je smoothies. Voeg ook eens wat broccoli, kool, bloemkool of spruiten toe aan je salades om af te wisselen. Deze groenten bevatten drie werkzame stoffen die een remmende werking op het oestrogeenniveau hebben. Ten slotte, overweeg eens om supplementen te nemen. Maca is een wortelgroente dat bekend staat om zijn hormonale-stijgende werking. Daarnaast is zink ook een supplement die essentieel is voor de productie van testosteron. Ik raad je aan om 3 ZMA capsules te nemen voor het slapen gaan.

MODESTO’S OUDE DIEET

Maaltijd 1
Halve kop meegranenontbijt (brinta)
6 eiwitten
1 sneetje volkorenbrood

Maaltijd 2
2 scoops Whey-Protein
230 ml magere melk
1 banaan
1 eetlepel gebroken lijnzaad

Maaltijd 3
Broodje gegrilde kip (2 sneetjes volkoren brood, 150 gram gegrilde kippenborst, sla, tomaat en mosterd)

Maaltijd 4
Smoothie (2 kopjes sojamelk, 1 banaan, halve kopje aardbeien en 1 eetlepel pindakaas)

Maaltijd 5
200 gram botvis
1 middelgrote gepofte aardappel
Side saled met italiaanse dressing

MODESTO’S NIEUWE DIEET

Maaltijd 1
¼ kop steel-cut oats (havergrutten)
2 hele eieren
4 eiwitten

Maaltijd 2
2 scoops Whey-Protein
240 ml biologische melk
1 banaan
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel maca poeder

Maaltijd 3
3 koppen salade groenten
150 gram gegrilde kippenborst
¼ avocado
Olijf olie en azijn dressing

Maaltijd 4
Smoothie (2 kopjes rijstmelk, 1 schoop rijsteiwitten, 1 banaan, halve kop aardbeien, 1 eetlepel amandelboter, 1 eetlepel maca poeder)

Maaltijd 5
200 gram zalm (met huid)
1 middelgrote gepofte aardappel
2 kopjes broccoli