De 5 beste diëten om droog te worden

De zomer is voorbij, maar dit wil niet zeggen dat je spieren onzichtbaar moeten worden. Dit kun je onder andere bewerkstelligen door droog te worden. Deze 5 beste diëten gaan je er bij helpen!

Primal

Zoals de naam al doet vermoeden grijpt dit dieet terug naar het voedingspatroon van onze voorvaderen, de holbewoners. Dat betekent veel vlees en groente, minder granen en helemaal geen verwerkte producten. in tegenstelling tot de paleo-aanhangers stimuleert primal juist om – af en toe – te kiezen voor zuivel. Kies dan wel voor vette, organische producten van dieren die buiten graasden. Daarom is dit dieet een stukje eenvoudiger toe te passen dan paleo. Door de verwerkte producten te verbannen, krijg je geen suiker en transvetten meer binnen.

Primal laat je ook koolhydraten eten, zij het met mate. Je eet er net genoeg van om je te laten trainen en te herstellen zonder dip in je bloedsuiker, wat een verhoging in je lichaamsvet voorkomt. Je eet vooral eiwitrijke voeding zoals vlees, vis en eieren – wat je spiermassa behoudt, ook als je afvalt – en groene groente zoals broccoli en boerenkool. zoals met ieder dieet vraagt ook Primal om discipline, ook al mag je wel zuivel en af en toe koolhydraten. Dus laat de oerman in jezelf los, mits die de zoete verleidingen van deze moderne wereld kan weerstaan.

16/8 dieet

Een ietsje beter behapbare variant op het vasten: je eet in een periode van 8 uur en je vast
gedurende de nacht en een deel van de dag, gedurende 16 uur. Het is een reële optie, als je drie fikse maaltijden weg weet te werken in 8 uur.

Anabolic dieet

Dit dieet is laag in koolhydraten, waardoor je lichaamsvetten worden aangespoord zich als brandstof aan te dienen. Dit dieet last een koolhydratenovergangsperiodevan 2 weken in,
waarna je enkel nog koolhydraten eet in de weekenden, als hulpje bij je training. Het is effectief, maar het vergt wel discipline.

iiFYM: If It Fits Your Macro

If it fits Your Macro (vertaald: als het bij je macronutriënten past) is een aantrekkelijk dieet omdat je alles mag eten. Je dagelijkse inname van eiwitten, vetten en koolhydraten (de drie macronutriënten) moet je afmeten en dat vergt discipline. En fastfood doet altijd pogingen je te verleiden. Kijk eens op iifym.com.

Glutenvrij dieet

Sommigen eten geen gluten om darmproblemen te verhelpen. Een glutenvrij dieet heeft echter voor iedereen voordelen. gluten (een bijproduct van granen) vind je in heel veel verwerkte, ongezonde koolhydraten en suikerhoudende producten. Een glutenvrijdieet heeft in ieder geval positieve bijkomstigheden, ongeacht of je denkt dat je lichaam beter af is met gluten.
Op www.glutenfreeliving.com vind je er alles over.

Mythbuster: niet al het vet is slecht

Niet al het vet is slecht. Vet uit noten, avocado’s en plantaardige olie maakt niet dik. Zelfs verzadigd vet uit vlees en zuivel is oké, zij het met mate. Suiker en verwerkte koolhydraten schrappen uit je dieet maakt wel slank.