Beste sporthorloge kopen? Dit zijn de beste sporthorloges van 2023

Beste sporthorloge

Als je serieus bent over je training en prestaties tijdens het sporten, dan kan een sporthorloge een handig hulpmiddel zijn. Het helpt je om je voortgang bij te houden, je trainingsintensiteit te meten, en je doelen te bereiken. Maar met zoveel sporthorloges op de markt kan het moeilijk zijn om de beste te kiezen. In dit artikel helpen we jou een handje om de juiste keuze te maken en zodat jij eenvoudig het beste sporthorloge kunt kiezen.

Over welke functies kan een sporthorloge allemaal beschikken?

Er zijn een aantal functies die vaak worden beschouwd als belangrijk voor de beste sporthorloges. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 1. GPS: De beste sporthorloges hebben vaak een ingebouwde GPS om de route, afstand, snelheid en tempo van de sporter bij te houden tijdens het hardlopen, fietsen of andere outdoor-activiteiten.
 2. Hartslagmonitor: Een hartslagmeter is een belangrijk kenmerk van sporthorloges, omdat het helpt om de trainingsintensiteit bij te houden en het fitnessniveau te meten.
 3. Waterbestendigheid: Voor watersporters is een waterbestendig sporthorloge essentieel. Sommige horloges zijn speciaal ontworpen voor zwemmers en bieden extra functies zoals het tellen van banen en het meten van de afgelegde afstand.
 4. Trainingsfuncties: Sporthorloges bieden vaak trainingsfuncties zoals intervaltraining, waarmee sporters hun trainingen kunnen aanpassen aan hun doelen en fitnessniveau.
 5. Batterijduur: De beste sporthorloges hebben een lange batterijduur, zodat sporters hun horloge niet vaak hoeven op te laden.
 6. Gebruiksgemak: Het beste sporthorloge heeft een intuïtieve interface en eenvoudig te navigeren menu’s, zodat sporters gemakkelijk toegang hebben tot de gewenste functies en gegevens.

Wat is een sporthorloge eigenlijk?

Sporthorloges zijn speciaal ontworpen horloges die atleten en sporters kunnen gebruiken om hun prestaties en trainingen te meten.

Er zijn veel verschillende merken en modellen sporthorloges op de markt, dus het is belangrijk om onderzoek te doen en te kijken welke functies voor u het belangrijkst zijn voordat u een aankoop doet. Om je een handje te helpen hebben wij diverse sporthorloges getest en laten we je kennis maken met de sporthorloges waarvan wij vinden dat het goede keuzes zijn als je op zoek bent naar een sporthorloge.

De 3 beste sporthorloges uitgelicht

In onderstaande lijst tonen wij je de 3 beste sporthorloges van dit moment. Tevens laten we zien waar je dit sporthorloge voor de beste prijs kunt kopen.

Garmin Forerunner 55

De Garmin Forerunner 55 is een sporthorloge met GPS-tracking, speciaal ontworpen voor hardlopers. Dit horloge biedt een scala aan geavanceerde functies, zoals trainingsplannen en begeleiding van Garmin Coach. Het heeft een lange batterijduur van maximaal 2 weken en is waterbestendig tot 50 meter. Het horloge meet je hartslag op je pols en is compatibel met verschillende accessoires zoals borstbanden en voetsensoren. Met de GPS-tracking functie van het horloge kun je je routes vastleggen en achteraf bekijken op de Garmin Connect app. Het horloge meet ook je snelheid, afstand, calorieverbranding, en biedt informatie over je hersteltijd en VO2 max. Bovendien kun je op het horloge meldingen ontvangen van je smartphone, zoals inkomende oproepen en berichten. Het horloge heeft een lichtgewicht design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Al met al is de Garmin Forerunner 55 een uitstekende keuze voor hardlopers die hun prestaties willen meten en verbeteren.

Plus- en minpunten van de Garmin Forerunner 55

Pluspunten:

 • Lange batterijduur (tot 2 weken)
 • Waterbestendig tot 50 m
 • Veel extra mogelijkheden
 • Erg geschikt voor hardlopers

Minpunten:

 • Heeft geen muziek app

Bestel de Garmin Forerunner 55 vertrouwd bij de volgende webshops:


Polar Ignite 2

€200,00
Op voorraad
Bol.com

De Polar Ignite 2 is een smartwatch, sporthorloge en activity tracker in één. Dit horloge heeft een stijlvol design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Het heeft een ingebouwde GPS, meet je hartslag op je pols en biedt verschillende sportprofielen om je prestaties bij te houden. De Polar Ignite 2 heeft ook een slaaptracker, waarmee je je slaapkwaliteit kunt bijhouden en verbeteren. Het horloge biedt gepersonaliseerde trainingsbegeleiding en hersteladvies op basis van je dagelijkse activiteiten en slaappatronen. De Polar Ignite 2 is ook waterbestendig tot 30 meter en biedt meldingen van inkomende oproepen en berichten. Het horloge heeft een batterijduur van maximaal 5 dagen en is gemakkelijk op te laden met de meegeleverde oplaadkabel. Verder is de Polar Ignite 2 compatibel met verschillende apps en services, zoals Strava, MyFitnessPal en Apple Health. Al met al is de Polar Ignite 2 een uitstekende keuze voor mensen die hun dagelijkse activiteiten, sportprestaties en slaap willen bijhouden en verbeteren met behulp van geavanceerde functies en gepersonaliseerde begeleiding.

Plus- en minpunten van de Polar Ignite 2

Pluspunten:

 • Sporthorloge, smartwatch & Activity tracker in één
 • Waterbestendig tot 30 m
 • Batterijduur van (max) 5 dagen

Minpunten:

 • Het horloge is niet voorzien van (druk-) knoppen

Bestel de Polar Ignite 2 vertrouwd bij de volgende webshops:


Hoco Y7 sporthorloge

De Hoco Y7 smartwatch is een sporthorloge dat beschikt over een scala aan functies om je dagelijkse activiteiten en sportprestaties bij te houden. Het horloge heeft een rond display en is verkrijgbaar in een zwarte kleur. Het heeft een hartslagmeter, stappenteller, saturatiemeter, slaapmonitor en calorieënteller. Daarnaast biedt het horloge verschillende sportmodussen om je prestaties bij te houden tijdens het sporten. De Hoco Y7 is compatibel met zowel Android als iOS toestellen en biedt meldingen van inkomende oproepen en berichten. Het sporthorloge heeft een lange batterijduur van maximaal 7 dagen en is gemakkelijk op te laden met de meegeleverde oplaadkabel. De Hoco Y7 is ook uitgerust met een stopwatch, wekker en timer. Al met al is de Hoco Y7 een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een sporthorloge met geavanceerde functies en een lange batterijduu. Het sporthorloge is gemakkelijk te gebruiken en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Plus- en minpunten van de Hoco Y7

Pluspunten:

 • Scherp geprijsd
 • Relatief lange batterij duur (7 dagen)
 • Stijlvol

Minpunten:

 • Niet waterdicht

Bestel de Hoco Y7 vertrouwd bij de volgende webshops: