8 tips om je libido te verhogen

Wat kun je als man doen om je seksprestaties te verbeteren? We zochten het voor je uit en we geven je 8 tips om je libido te verhogen!

Om te beginnen moeten we kijken wat dat ‘beter presteren in bed’ precies inhoudt. Wanneer is iemand goed in bed? Voor een man is het natuurlijk belangrijk dat hij een erectie krijgt en ik hoef niet uit te leggen dat dit een van de meest voorkomende seksuele problemen is. Het is niet voor niets dat farmaceut Pfizer jaarlijks zo’n 500 miljoen dollar omzet met het middel sildenafil, oorspronkelijk bedoeld voor de behandeling van angina pectoris, maar sinds 1998 toegestaan als erectiemiddel.

De blauwe pil, met als merknaam Viagra, werd een van de grootste succesnummers van de farmaceutische industrie. In 2013 verviel het patent en nu zijn er dus veel alternatieven op de markt. Sildenafil verwijdt zeer plaatselijk de bloedvaten waardoor de doorbloeding van de penis bij een seksueel opgewonden man veel beter wordt.

Zo verhoog je je libido

Om goed te kunnen presteren is het natuurlijk ook noodzakelijk dat de zin in seks er is, het libido. Er zijn veel voedingsmiddelen waarvan gezegd wordt dat ze het libido verhogen, de zogenaamde afrodisiaca. En er zijn ook heel wat supplementen, maar veel belangrijker zijn factoren zoals sfeer, stress, omgeving en uiteraard de partner. Want als aan alle voorwaarden wordt voldaan, maar de partner wordt op geen enkele manier aantrekkelijk gevonden, ja dan blijft het nog steeds een moeilijk verhaal. Maar er zijn nog meer belangrijke zaken die een rol spelen, zoals uithoudingsvermogen/ conditie en het kunnen voorkomen van een premature ejaculatie.

Natuurlijk helpt het als een man kan variëren als de partner dat aangeeft, dat hij kan aanvoelen wat de partner fijn vindt. Een belangrijke voorwaarde is dat de man gezond en hygiënisch is, en snapt dat hij voor de juiste sfeer moet zorgen en voldoende aandacht aan zijn partner besteedt. Dan blijven dus de dingen over die we met training, voeding en supplementatie kunnen verbeteren.

1. Krachttraining

Sporten is natuurlijk sowieso gunstig voor de seksprestaties, maar gewichttraining staat erg hoog op de ranglijst van sporten die hiervoor het meeste voordeel bieden.

2. Rode bieten

Rode bieten zijn zeer goed voor de productie van stikstofoxide, een stof die zorgt voor verwijding van de bloedvaten.

3. Arginine en citrulline

Deze twee aminozuren verbeteren eveneens de aanmaak van stikstofoxide. Ze zijn los verkrijgbaar, of als ingrediënt van een pre-workout.

4. Tribulus Terrestris

De testosteronverhogende werking van dit middel is aangetoond bij dieren, bij mensen is het omstreden. Maar het heeft in elk geval ook een bloedvatverwijdend effect.

5. Dapoxetine en Emla crème

Hiermee voorkom je een voortijdige ejaculatie. Dapoxetine is alleen op recept verkrijgbaar, maar via internet eenvoudig te vinden. Hetzelfde geldt voor Emla crème.

6. Ademhalingsoefeningen

Ideaal in combinatie met krachttraining. Blaas krachtig uit tijdens het inspannendste deel van een herhaling. Doe dat ook tijdens de seks en jekunt een ejaculatie
uitstellen.

7. Kruiden

Aan de volgende kruiden worden libidoverhogende eigenschappen toegeschreven: ashwagandha, maca wortel, damiana, Braziliaanse ginseng, tongat ali, rhodiola en horny goat weed.

8. Oesters

Of oesters echt libido verhogend zijn, is de vraag. Maar baat het niet dan schaadt het niet, want ze zijn eiwitrijk, zinkrijk en vetarm, en dus perfect voor in je dieet.

De juiste supplementen

De combinatie van gewichtstraining en cardio leidt tot een gespierder lichaam, een beter uithoudingsvermogen, meer zelfvertrouwen en een betere houding. Wat kun je eten en slikken om nog beter te worden?

Voedingsmiddelen voor goede doorbloeding

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die gunstig zijn voor de productie van stikstofoxide, een stof die zorgt voor verwijding van de bloedvaten, maar er is er een die wat dit betreft ver boven andere uitsteekt en dat zijn rode bieten! Eet maar eens ruim een uur voor de seks een flinke rode bieten salade en neem een half uurtje later een supplement met arginine en/of citrulline (twee aminozuren die ook de aanmaak van stikstofoxide verbeteren).

En pak wat tribulus terrestris met een hoog saponinengehalte. Arginine en citrulline kun je los kopen, of als ingrediënt van een pre-workout en tribulus wordt verkocht als testosteronverhogend middel. Die testosteronverhogende werking is bij dieren aangetoond, bij mensen is het omstreden, maar ook dit middel heeft een bloedvatverwijdend effect en wordt vaak als libido
verhogend ervaren.

Libidoverhogende voedingsmiddelen

Het is de vraag of het werkt, maar als je zoekt naar libidoverhogende voedingsmiddelen kom je vrijwel altijd oesters tegen. En omdat die eiwitrijk, zinkrijk en vetarm zijn, passen ze gewoon perfect in je bodybuildingdieet. Gewoon eten dus en als ze dan echt je libido verhogen, is dat alleen maar meegenomen. Verder zouden pure chocola, kaneel en andere zeevruchten je libido verhogen.

Net zoals de volgende kruiden: Ashwagandha, maca wortel, damiana, Braziliaanse ginseng, tongat ali, rhodiola en het al eerder genoemde tribulus terrestris. Horny goat weed moet natuurlijk ook genoemd worden, al was het alleen maar om de naam. Van maca wordt ook beweerd dat het voor een grotere zaadproductie zorgt. Op de supplementenmarkt zijn er best veel testosteronboosters die meerdere van deze ingrediënten bevatten.

Voorkomen voortijdig klaarkomen

Hiervoor bestaan er enkele middeltjes. Dapoxetine is alleen op recept verkrijgbaar, al kun je het op internet wel heel makkelijk bestellen. Het werkt eenmalig door het 1 tot 3 uur voor de seks in te nemen. Emla crème maakt de eikel minder gevoelig maar is officieel ook alleen op recept verkrijgbaar. Ademhalingstechnieken worden wel veel genoemd en die kun je met gewichtstraining verbeteren. In plaats van je adem in te houden, blaas je tijdens het inspannendste deel van de herhaling krachtig uit. Als je dat voor langere tijd traint, word je daar beter in. Als je het ook tijdens de seks doet kun je een ejaculatie uitstellen.

Uithoudingsvermogen

Om langer actief bezig te kunnen blijven is sporten natuurlijk altijd goed. Een probleem dat tijdens de seks best vaak voorkomt, is kramp. Vooral bij mannen die hevig zweten of zich afzetten tegen bijvoorbeeld de achterkant van het bed. Een goed middeltje hiervoor is magnesium. Vooral vloeibare magnesium werkt snel. Het voorkomt kramp zodat je langer kunt doorgaan. Nou, hier heb je dus alles wat je nodig hebt om een topprestatie te leveren op seksgebied. Vergeet niet een douche te nemen, je tanden te poetsen, een schone onderbroek aan te trekken en je partner vooraf te complimenteren, aan te raken, iets leuks te geven en … pfff, best moeilijk eigenlijk.