5 MYTHES OVER DE FOAMROLLER

De eerste keer dat je met een foamroller aan de slag gaat voelt misschien een beetje raar. Wat moet ik doen met deze schuimen zwembadstaaf? Maar het is echt een handig hulpmiddel om je spieren flexibel te houden en blessures te verminderen en voorkomen. Wij zetten vijf mythes over de foamroller voor je op een rijtje.

Ik stretch, dus ik heb geen foamroller nodig

Fout! Niet alleen lijkt stretchen weinig effect te hebben, maar niets maakt spieren zo flexibel als een foamroller. Voor het beste resultaat gebruik je deze voor en na de
workout, maar als je hier geen tijd voor hebt geniet erna de voorkeur.

Het maakt niet uit hoe snel ik rol

Je wilt je er makkelijk vanaf maken, hè? Langzamer is beter. Begin bij een tere plek, druk de roller hier en op het omliggende gebied voor zo’n 30 tot 90 seconden en rol dan langzaam
eroverheen om de spieren los te maken.

Het doet pijn, ik stop maar

Pijn is fijn, zeker als het op foamrollen aankomt. Het hoort een beetje pijn te doen, zeker in het begin. Het is het allemaal waard echter, want hiermee verminder je de totale napijn en spiermoeheid van een workout aanzienlijk.

Ik rol zo alle pijntjes weg

Een foamroller werkt perfect op plekken met veel spieren, maar blijf weg bij bijvoorbeeld je knieën of de buitenkant van de heupen. Een foamroller is geen wondermiddel voor elke spierkwaal.

Het maakt niet uit welke foamroller ik gebruik

Er zijn veel verschillende foamrollers op de markt, van hele harde tot wat zachtere en van verschillende materialen. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de dichtheid, hoe intenser de massage. Probeer er verschillende uit zodat je weet welke perfect is voor jouw wensen.