Wij vinden havermoet lekker, makkelijk en gezond. Daarom hebben we voor jou 5 manieren om havermoet te gebruiken op een rijtje gezet!
Door Franci Cohen
In dit artikel
1. VOEG HET TOE AAN JE MUESLI
- Mix 110 gr havermout, 120 ml magere melk en 120 ml magere yoghurt en laat dit voor 15 minuten staan.
- Mix daarna 120 ml sinaasappelsap, 60 ml honing, 100 gr amandelen, 350 gr vers fruit en 150 gr geschilde appels.
- Voeg daarna het mengsel toe aan de havermout.
2. MAAK ER KOEKJES VAN
- Mix 90 gr havermout, 100 gr notenboten en gemalen vlas, 60 ml honing, 40 gr kokosnootvlokken en 40 gr cacao stukjes.
- Draai hier balletjes van en leg deze koud.
3. MAAK ER PANNENKOEKEN VAN
- Klop 45 gr havermout, 3 eiwitten, 75 gr geschilde appel en 25 gr kaneel.
- Schep daarna met een lepel het mengsel in een pan.
- Draai de pannenkoek om wanneer er luchtbellen in komen.
4. GEBRUIK HET ALS BESLAG
Gebruik rauwe of getoaste havermout en mix deze met pankovlokken of amandelen/walnoten om een gezond beslag te maken voor je stuk vlees, kip of vis.
5. GEBRUIK HET VOOR EEN BURGER
- Kook 150 gr zwarte en 150 gr witte bonen.
- Prak deze daarna en voeg 130 gr havermout, 150 gr geroosterde paprika, 180 ml water en een snufje zwarte peper, chili poeder en komijn toe.
- Kneed van dit mengsel burgers.
- Bak deze hamburgers voor 20 minutes op 180 graden celcius.
Laat een antwoord achter