4 trainingstips voor betere resultaten in de gym

Gebruik de volgende vier trainingstips voor nog betere resultaten in de sportschool.

1. Variatie is essentieel

Onderzoekers van Skidmore College ontwikkelden een voeding- en trainingsprogramma dat ze PRISE hebben genoemd. Dit staat voor Protein-pacing, Resistance exercise, Interval sprints, Stretching en Edurance training. Twaalf weken lang consumeerden proefpersonen bescheiden hoeveelheden eiwit over de dag (vandaar het ‘pacen’, verdelen). Ze deden daarnaast vier keer per week diverse trainingschema’s, bestaande uit gewichttraining, intervalsprints, en yoga. Aan het eind van het programma, hadden alle proefpersonen gezondere bloedvaten, meer kracht in het bovenlichaam en meer uithoudingsvermogen en meer rompkracht.

Wisselen

Proefpersonen die een gevarieerder training deden dan alleen gewichttraining, zagen geweldige resultaten.

2. Verbeter je uithoudingsvermogen

De University of Georgia liet 16 duursporters tussen de 18 en 45 een afstand van 10-13 km hardlopen. Ze moesten daarbij acht keer de mond spoelen en spugen met water of water met een kunstmatige zoetstof of suikerwater. Bleek dat het even spoelen met en weer uitspugen van suikerwater je uithoudingsvermogen tijdens een wedstrijd met 5% verbeterde.

3. 7-9 uur slaap

Onderzoekers van de University of Central Florida noteerden de slaappatronen en fysieke activiteit van 118 personen met een volledige baan en ontdekten dat zij die per dag 11.000 stappen aflegden en zeven tot negen uur per dag sliepen, beduidend minder humeurig en zeikerig waren als ze thuis kwamen van het werk.

4. Correct lopen

Wetenschappers lieten 110 hardlopers van middelbare leeftijd op een loopband lopen om te onderzoeken hoe de afwikkeling van de voet – neerkomen, hoe raakt de voet de vloer, in het midden of meer naar voren – plaatsvindt en wat de impact daarvan is op het lichaam. Er werd niet gekeken naar de impact op het lichaam als de voet meer op de hiel landt tijdens het lopen.