10 beste voedingsmiddelen voor dunne jongens

Voor de meeste krachtsporters is aankomen in spiermassa het voornaamste doel. Helaas hebben sommigen niet de meest gunstige genen. Dunne jongens (ectomorph) hebben veel moeite in het aankomen van (spier)massa. Het opbouwen is echter niet onmogelijk. Voeding speelt hierbij een essentiële rol. Daarom hebben wij de top 10 beste voedingsmiddelen voor de dunne jongens gemaakt.

1. Vis

Vis, zoals zalm, zijn niet alleen een hele goede bron van hoge kwaliteit proteïne, het bevat ook omega-3. Dit voorkomt dat je spieren afbreken en het is ook nog eens heel gezond voor je hart.

2. Biefstuk

Biefstuk bevat veel proteïne, wat weer ten goede van je spiergroei- en herstel komt. Het bevat ook vitaminen en mineralen die niet in andere vleessoorten zit zoals vitamine B12, zink en ijzer. Deze zijn essentieel voor je spierontwikkeling.

3. Eieren

Eieren zijn een van de beste bronnen voor het aankomen in spiermassa. Per ei zit er gemiddeld 5-6 gram aan proteïne in. De eiwitten uit een ei worden gezien als een essentiële bron van aminozuren die nodig zijn voor spierherstel- en groei.

4. Rijst

Rijst staat op de lijst van elke fanatieke krachtsporter die in spiermassa wil aankomen. Met name bruine rijst bevat de benodigde vezels die de vertering verlangzamen en de insulinelevels stabiliseren. Rijst geeft je ook constante energie.

5. Quinoa

Quinoa is binnen de bodybuild wereld een gevestigde naam. Het is een essentiële bron voor complete eiwitten. Dit betekent dat het alle negen essentiele aminozuren bevat die nodig zijn voor spiergroei. Als een extra bonus heeft quinoa ook rijk aan ijzers, vezels en magnesium.

6. Boerenkool

Eiwitten zijn essentieel voor spiergroei, maar het is ook belangrijk om genoeg vitaminen binnen te krijgen. Groenten als boerenkool en spinazie zitten er boordevol mee.

7. Spinazie

Popeye maakte ons al duidelijk hoe belangrijk spinazie is. Spinazie heeft een hoge voedingswaarde en bevat voedingsstoffen zoals aminozuren en glutamine die je spierkracht- en groei bevorderen. Daarbij bevat het beta-ecdysterone, en dit stimuleert de eiwitsynthese.

8. Linzen

Linzen zijn een uitstekende bron van proteïne. Een extra voordeel is dat het goedkoop is, vooral tussen de dure producten als zalm en biefstuk komt dit goed uit.

9. Griekse yoghurt

Deze yoghurt bevat twee keer zoveel proteïne tegenover andere yoghurtvarianten. Daarbij is het ook een goede bron van vitamine d die er voor zorgen dat je botten sterker worden. Ook speelt deze vitamine een belangrijke rol in eiwitsynthese wat weer belangrijk is voor je spiergroei.

10. Amandelen

Net als bijna alle voedingsmiddelen op deze lijst zijn amandelen een goede bron van eiwitten met 8 gram gemiddeld per noot. Ook bevatten amandelen magnesium en gezonde vetten die van belang zijn voor eiwitsynthese.