Dexter Jackson

Top 10 rijkste bodybuilders aller tijden

Na veel bloed zweet en tranen in de gym, kun je met bodybuilden flink wat geld verdienen. Dat blijkt wel uit deze top 10 rijkste bodybuilders aller tijden. Je moet je alleen wel jarenlang aan strikte trainingsschema’s en diëten houden. En wil je een kans maken om in deze top 10 rijkste bodybuilders te komen, dan moet je flink wat wedstrijden, sponsors en modellenwerk voor magazines (zoals Muscle & Fitness) in de wacht slepen. Je kunt in ieder geval afkijken wat je moet doen om ooit in deze top 10 rijkste bodybuilders te belanden. Wie weet word je de eerste Nederlandse bodybuilder in deze lijst!

10. Mike O’Hearn: $2.5 miljoen

Mike O’Hearn is een professionele bodybuilder, acteur en model. Hij is vooral bekend geworden door wereldwijd op meer dan 500 magazinecovers te staan. Daarbij won hij ook zeven keer fitnessmodel van het jaar en vier keer de Mr. Natural Universe. Hij claimt dat hij zijn lichaam 100% naturel heeft verkregen. 

Mike O'Hearn top 10 rijkste bodybuilders

9. Dorian Yates: $4 miljoen

Dorian Yates is vooral bekend geworden door zes keer op rij de Mr. Olympia te winnen. De Brit stopte met deelnemen aan bodybuild wedstrijden door blessures aan zijn biceps en triceps. Hij richtte vervolgens zijn eigen supplementenbedrijf DY Nutrition op. En met succes want hij is nu een miljonair. 

Dorian Yates

8. Phil Heath: $5 miljoen

Phil Heath is al sinds 2011 Mr. Olympia. Door in 2016 de zesde keer de prestigieuze titel in de wacht te slepen staat hij nu gelijk met Dorian Yates. Naast Mr. Olympia is hij ook zijn eigen bedrijf Gift Nutrition begonnen. Phil Heath is de eerste actieve professionele bodybuilder die zijn eigen supplementenbedrijf heeft opgestart. Daarnaast heeft hij in honderden fitnessmagazines gestaan en heeft hij meerdere dvd’s met trainingstips uitgegeven.

Phil Heath

7. Dexter Jackson: $7 miljoen

De Amerikaan Dexter Jackson won van zijn 17 deelnames slechts één keer de Mr. Olympia. Hij houdt wel het record van de Arnold Schwarzenegger Classic titel door deze vijf keer te winnen. In het totaal heeft hij 28 IFBB professionele bodybuildingtitels gewonnen. Hij heeft zijn vermogen onder andere te danken aan sponsors (Ultimate Nutrition), een succesvolle documentaire en prijzengeld. 

Dexter Jackson

6. Gary Strydom: $8 miljoen

Vince McMahon, eigenaar van WWE, richtte in 1990 de World Bodybuilding Federation (WBF) op. De Zuid-Afrikaan Gary was de enige bodybuilder die bij deze organisatie een prijs won. Na deze prijs nam hij een lange pauze van competities. Hij is nu eigenaar van Crazee Wear.

Gary Strydom
Foto van www.garystrydom.com

5. Ronnie Coleman: 10 miljoen

In de wereld van bodybuilden is Ronnie Coleman een levende legende. Dit komt omdat hij de meest succesvolle bodybuilder van onze tijd is. Hij won 8 keer de Mr. Olympia op rij en won in het totaal 26 IFBB-wedstrijden. Tot op heden heeft niemand dit record verbroken. Naast het geld dat hij met bodybuilden heeft verdiend, heeft hij zijn eigen bedrijf Ronnie Coleman Nutrition. 

Ronnie Coleman

4. Triple H: 25 miljoen

Waarschijnlijk ken je Paul Michael Levesque (Triple H) van de WWE, maar voordat hij hier een ster werd, was hij een bodybuilder. Hij begon op zijn 14e met bodybuilden en won uiteindelijk in 1988 de Mr. Teenage. Na zijn korte carrière als bodybuilder begon hij met professioneel worstelen en won daar in het totaal 25 titels. Hij wordt gezien als een van de meest succesvolle worstelaars aller tijden.Afbeeldingsresultaat voor triple h muscle and fitness

3. Jay Cutler: 30 miljoen

Jay Cutler heeft in zijn carrière vier keer de Mr. Olympia in de wacht gesleept. Dit was genoeg voor veel bedrijven om hem te sponsoren. Daarbij heeft hij ook zijn eigen bedrijf Cutler Nutrition opgericht. Met een vermogen van 30 miljoen dollar kun je stellen dat hij een succesvolle carrière heeft.

supplementenschema

2. Rich Gaspari: 90 miljoen

Misschien heb je nog nooit van Rich Gaspari gehoord maar hij was in de jaren 80 en 90 een professionele bodybuilder. In 2004 werd hij geïntroduceerd in de IFBB Hall of Fame. Het meeste van zijn fortuin heeft hij te danken aan zijn bedrijf Gaspari Nutrition. Hij bewijst dat titels niets hoeven uit te maken om geld te verdienen in de wereld van bodybuilden.Afbeeldingsresultaat voor Rich gaspari muscle and fitness

1. Arnold Schwarzenegger: 300 miljoen

Arnold begon op zijn vijftiende al met bodybuilden en won op zijn twintigste al de Mr. Universe. In het totaal won hij zeven keer de Mr. Olympia. Na zijn actieve carrière als bodybuilder begon hij met acteren. Uiteindelijk brak hij als acteur met de film Conan the Barbarian in 1982 door. Er volgde nog veel meer films zoals The Terminator, Commando, Predator en The Expendables. Wereldwijd zorgde de films van Arnold Schwarzenegger voor een omzet van 3.8 miljard dollar.

Pumping Iron Arnold Schwarzenegger

Maar Arnold? Lees dan Arnold Schwarzenegger leven in 10 memorabele momenten.

We zijn benieuwd wanneer de eerste Nederlander in deze lijst komt..


Meer lezen over voeding & fitness?

Neem een abonnement! Of koop een losse uitgave

Het novembernummer van Muscle & Fitness is uit!

Het novembernummer van Muscle & Fitness ligt vanaf 17 oktober in de winkel. In deze editie geven we je een trainingsschema waarmee je biceps in drie weken flink zullen groeien. Verder leggen we uit hoe wat de voedselcombinatie 1 + 1 = 3 inhoudt.

Bestel nu!