DNP

NVWA waarschuwt voor vetverbrander DNP

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) luidt de alarmklok voor de aanwezigheid van de schadelijke stof DNP op de Nederlandse markt. DNP is een giftige vetverbrander en wordt (meestal door bodybuilders) gebruikt om de onderhuidse vetlaag te verminderen. De gebruikers zijn zich echter niet bewust van de (soms fatale) gevolgen.

‘DNP wordt verwerkt in illegale middelen’

Vorige week werd op Schiphol zeven pakketten met het afslankmiddel aangetroffen. De zending was afkomstig uit Hongkong en was bedoeld voor zeven verschillende afnemers. Er is in het totaal vier keer één kilo DNP aangetroffen plus enkele honderden capsules. Naar aanleiding van de vondst is er onderzoek gedaan naar de geadresseerden van de pakketten.

Uit dit onderzoek blijkt dat de vetverbrander gebruikt wordt voor de productie van voedingssupplementen. Het vermoeden bestaat dat het afslankmiddel wordt verwerkt in illegale middelen die veelal door bodybuilders worden gebruikt.

dnp

Rioolwateronderzoek: verhoogd DNP-gehalte rondom bodybuildwedstrijden

Met behulp van een rioolwateronderzoek is geconstateerd dat er in Nederland met regelmaat DNP wordt gebruikt. Uit het onderzoek blijkt dat er een verband is tussen het gebruik van de vetverbrander en bodybuildwedstrijden. Rondom bodybuildwedstrijden is het DNP gehalte in het riool hoger.

De afslanker is gevaarlijk

Het is niet de eerste keer dat de NVWA waarschuwt voor het afslankmiddel. In 2015 werd er al gealarmeerd voor de vetverbrander. Ook wij hebben eerder een uitgebreid artikel over DNP en de gevolgen ervan gepubliceerd. Daarbij noemt anabolengoeroe Jason Blaha de vetverbrander ‘de dodelijkste drug in bodybuilding’.

Na een inname van 1-3 gram van het afslankmiddel is er al een kans tot overlijden. Lagere doseringen kunnen negatief effect op je huid,  hart- en bloedvaten en je zenuwstelsel hebben. Er zijn ook gevallen van blindheid na het gebruik van de vetverbrander geconstateerd.

 

Het novembernummer van Muscle & Fitness is uit!

Het novembernummer van Muscle & Fitness ligt vanaf 17 oktober in de winkel. In deze editie geven we je een trainingsschema waarmee je biceps in drie weken flink zullen groeien. Verder leggen we uit hoe wat de voedselcombinatie 1 + 1 = 3 inhoudt.

Bestel nu!

  • Dimer Holland

    “Daarbij noemt anabolengoeroe Jason Blaha de vetverbrander ‘de dodelijkste drug in bodybuilding’.”

    Dit is toch wel lachwekkend, jason blaha staat op het internet bekend als een man die z’n hele leven uit het verzinnen van fabeltjes bestaat. De beste man zuigt werkelijk alles uit z’n duim, schandalig dat er hier dan ook waarde aan zijn mening wordt gehecht.
    Ja dnp kan gevaarlijk zijn, maar waarde aan uitingen van idioten als blaha hechten kan nog vele malen gevaarlijker zijn. Doe voor de grap eens een youtube search op “Jason Blaha exposed” en je komt werkelijk niet meer bij van het lachen. De man is een fantast en daar is dan ook alles mee gezegd.