Diana Hamelink

Lezer van de Maand: Diana Hamelink

Elke maand vind je in ons magazine de Muscle & Fitness Lezer van de Maand. Deze maand Diana Hamelink uit Oostdijk!

1. Wie ben je?

Ik ben Diana Hamelink een 25-jarige jongedame en ik woon in het dorpje Oostdijk in Zeeland. Momenteel heb ik geen werk en probeer ik mijn certificaat voor Fitnesstrainer A te halen. Zo nu en dan help ik in de sportschool Myoides, waar ik ook train, om mijn kennis te vergroten.

2. Wat is jouw doel met krachtsport?

Mijn doel met krachtsport is om mijn lichaam naar mijn wensen te shapen. Ik wil niet alleen slank zijn maar ik wil ook trots kunnen zijn op mijn gevormde lichaam. Ik wil mooie stevige benen met een stevige bilpartij, strakke armen en een mooie buik. Door krachtsport in combinatie met cardio ben ik onlangs 14 kilo afgevallen, dit was op mijn laagste punt. Nu ben ik weer begonnen met een kleine clean bulk om er mooie massa bij te krijgen.

3. Hoe vaak train je per week?

Ik train zo’n vijf à zes keer per week in het krachthonk. Op de overige dag(en) doe ik tussen de 20 en dertig minuten cardio.

4. Wat is het zwakste punt van je lichaam?

Het zwakste punt van mijn lichaam is mijn borst. Daardoor vind ik het wat minder leuk om te trainen. Ik zou deze wel vaker willen trainen om deze wat aan te sterken maar bij mij wordt mijn borst te snel droog.

5. Train je alleen?

Ik train de laatste tijd vaak alleen of met mijn vriend. Of met mijn vriendin Danielle van der Sluis!

6. Wie is je grootste inspiratie?

Eigenlijk heb ik drie grote inspiratiebronnen, waaronder: Nicky Ekkebus, deze jongeman laat zich door niks en niemand stoppen en hij is een doorzetter in hard en nieren. Danielle van der Sluis is ook een inspiratiebron omdat zij een vrouw is met een mooi getraind lichaam en zij mij door dik en dun steunt. Ik hoop op een dag net zo’n lijfje als haar te hebben. Tot slot heb ik nog mijn eigen vader die in zijn jonge jaren aan bodybuilding heeft gedaan en ik zoveel respect voor hem als ik zie wat hij allemaal heeft bereikt. Nu op oudere leeftijd is mijn vader weer fanatiek bezig met sporten en doet hij ook aan boksen. Ik mag met veel trots zeggen dat hij mijn vader is!

7. Heb je wel eens blessures gehad, zo ja hoe ben je hier mee omgegaan?

Ik heb een lichte schouderblessure gehad, waardoor ik ervoor had gekozen om mijn bovenlichaam even te ontlasten en meer te focussen op mijn lower body. Nadat ik een aantal weken wat minder had getraind, heb ik alles rustig opgebouwd om vervolgens weer verder te gaan met mijn oude routine van vijf à zes keer per week te trainen.

Het decembernummer van Muscle & Fitness is uit!

Het decembernummer van Muscle & Fitness ligt vanaf vandaag in de winkel. Covermodel Simeon Panda legt je in dit nummer onder andere uit hoe je een social media sensatie wordt. Ook behandelen we een stevig trainingsschema voor de borst.

Bestel nu!