Mr. Olympia voorspellingen

Harry De Jonge’s Mr. Olympia 2017 voorspellingen

Dit weekend is het weer tijd voor het meest prestigieuze evenement binnen bodybuilding: de Mr. Olympia 2017. In Nederland is er bijna niemand die zo veel passie voor bodybuildwedstrijden heeft als onze eigen Hoofdredacteur Harry De Jonge. Hij is een echte kenner op het gebied van bodybuildwedstrijden, zo jureert hij al jaren wedstrijden in Nederland zoals de SAP Cup (die hij ook zelf organiseert). Wie gaat er volgens Harry de Mr. Olympia 2017 winnen en welk Nederlands bodybuildtalent gaat volgens Harry ooit eens op het hoogste podium staan? Benieuwd naar deze en andere Mr. Olympia voorspellingen? Lees dan het interview!

1. Waar kijk je het meeste naar uit tijdens de Mr. Olympia 2017?

Je hebt jaren dat de helft niet in shape is en jaren dat iedereen in shape is. Ik hoop uiteraard op het laatste en dan vind ik het al goed. De foto’s vooraf op internet zijn elk jaar spectaculair maar eenmaal op het podium is dat vaak toch anders. Zo lijkt Big Ramy weer enorm groot en hard, maar tot nu toe viel hij altijd tegen. Het zou mooi zijn als hij nu echt een keer in bloedvorm kwam. Verder ben ik erg benieuwd naar de Classic Physique klasse. Terence Ruffin vind ik ongelofelijk goed maar die werd vorig jaar op onverklaarbare wijze buiten de top 6 geplaatst.

2. Is Phil Heath dit jaar weer de grote favoriet?

Zeker, als hij in shape is kan niemand hem verslaan. Phil Heath is het meest compleet, op foto’s wat minder maar in het echt is hij driedimensionaal: spieren op spieren. Ik vind zijn rug wel het beste punt en hij mist alleen wat wijdte doordat zijn sleutelbeenderen minder breed zijn. Zijn frontale poses zijn daarom niet perfect, van achteren is het game over.

Phil Heath

3. Wie denk je dat er per klasse gaat winnen?

212 Bodybuilding: Flex Lewis, hij is niet te verslaan, die man is misschien wel net zo goed als Phil Heath. In de Classic hoop ik dat ze Ruffin nu wel zien, al denk ik dat Sadik Hadkovic gaat winnen. Mens Physique wordt weer Jeremy Buendia. Bikini durf ik niet te zeggen. Ze gaan vaak voor dezelfde namen, maar ik zie soms nieuwkomers die ik minstens zo goed vind. Body Fitness wordt ook een herhaling, Latorya Watts is echt goed, die wijde rug en smalle taille, geweldig!

Flex Lewis Mr. Olympia
Flex Lewis

4. Wie gaat voor de grootste verrassing zorgen?

Ik hoop natuurlijk William Bonac maar ik denk Big Ramy. Als zijn foto’s een beetje realistisch zijn. Dan de al eerder genoemde Ruffin in Classic denk ik en tja, er kan altijd een verrassing komen. Tegenvaller wordt waarschijnlijk de comeback van Flex Wheeler, net als vorig jaar Kevin Levrone. Die simpelweg zwaar teleurstelde.

5. Welke plaats gaan Roelly Winklaar en William Bonac behalen denk je?

William Bonac wordt 5e en Roelly Winklaar eindigt 7e of 8e.

William Bonac biceps

6. Wie is tijdens de Mr. Olympia 2017 jouw persoonlijke favoriet?

Cedric McMilllan als hij kurkdroog komt, Ruffin in de Classic klasse vind ik het mooiste lichaam hebben.

7. Wie is jouw favoriete Mr. Olympia aller tijden en waarom?

Arnold blijft numero uno. Beste bodybuilder die ik ooit in levende lijve heb gezien was Flex Wheeler in 1993 toen hij slechts 99 kg woog en de Arnold Classic won, dat is nooit meer herhaald.

Pumping Iron Arnold Schwarzenegger

8. Wat vindt jij belangrijk en mooi om te zien bij bodybuilders?

Klassieke lijnen, perfecte symmetrie. Mannen als Bob Paris, Serge Nubret. Smalle taille, mooie lijnen, rondingen. Old-school dus eigenlijk.

Bob Paris

9. Op welke spieren van welke deelnemer ben jij het meest jaloers?

Haha te veel om op te noemen. Maar geef me nu maar het lichaam van Terrence Ruffin, dan ben ik tevreden

Terrence Ruffin

10. Ga je de Mr. Olympia 2017 live kijken?

Dit jaar sla ik over. Ik ben net terug van vakantie en het was te kort dag. Volgend jaar ben ik weer van de partij!

11. Je hebt zelf veel Mr. Olympia evenementen bijgewoond. Wat was jouw persoonlijke hoogtepunt?

Oei dat is moeilijk kiezen, meest emotioneel was het afscheid van Ronnie Coleman misschien wel. De zaal werd gek en ze bleven maar klappen. Toen Cutler en Heath naast elkaar stonden was ook erg mooi. Maar vroeger met Haney heb ik ook genoten, de man kwam op en iedereen zuchtte, “niet te verslaan”.

12. Was het vroeger voor jou een grote droom om ooit eens deel te nemen aan de Mr. Olympia?

Nee ik wist dat ik daar het talent niet voor had. Je moet realistisch zijn en dat zat er voor mij gewoon niet in.

Harry De Jonge
Harry De Jonge in 1991: 93kg met een tailleomvang van 73cm.

13. Zijn er bodybuilders die jij op de SAP Cup hebt gezien die in de toekomst wel eens op de Mr. Olympia zouden kunnen staan?

Ja Wesley Vissers zie ik wel op de Classic Olympia staan. De overall winnares van vorig jaar in de body fitness Edriani de Melo heeft ook heel veel talent!

Wesley Vissers

Wil je de Mr. Olympia live bekijken? In dit artikel leggen we uit hoe je de Mr. Olympia (gratis) kan streamen!

Het decembernummer van Muscle & Fitness is uit!

Het decembernummer van Muscle & Fitness ligt vanaf vandaag in de winkel. Covermodel Simeon Panda legt je in dit nummer onder andere uit hoe je een social media sensatie wordt. Ook behandelen we een stevig trainingsschema voor de borst.

Bestel nu!

  • Anthony

    Nou Harry, je voorspellingen strookten aardig met de uiteindelijke resultaten! De 22-jarige Chris Bumstead was toch echt wel de meest spectaculaire verschijning ooit op een Olympia. Daarnaast stond William Bonac er enorm scherp bij en zijn derde plaats was dik en dik verdiend, ik zou hem zelfs nog voor Big Ramy hebben geplaatst! Cedric McMillan viel me wederom erg tegen, hij leek, net zoals vorige Olympia edities, weer last te hebben van ceel vochtretentie.
    Wat bretreft de Men’s Physique, als ik heel eerlijk ben, dan wordt die klasse wat ”te groot”. De fysieken die te zien zijn, zijn de laatste 2 jaar niet meer te onderscheiden van de andere klassen. Gasten als Jeremy Buendia, Andre Ferguson, Logan Franklin, Ryan Terry en vele anderen ”Men’s Physiquen” hebben een vetpercentage van om en na bij de 3 a 4% en dragen in verhouding net zoveel vetvrije massa als bodybuilders.