sap weekend 2017

S.A.P. Weekend 2017: dit is er te doen

Het grootste krachtsportevenement van de Benelux staat weer voor de deur, het Strength and Physique Weekend!

Naast een grote internationale expo met alles op het gebied van sportvoeding, sportkleding en andere fitness-krachtsportgerelateerde zaken, kun je maar liefst acht grote sportevenementen met ruim 1000 atleten zien. Je kunt genieten van demonstraties, gastoptredens en nog veel meer!

Koop kaarten voor de zaterdag, zondag of het hele weekend. De volgende sportevenementen staan op het programma:

1. De S.A.P. Cup

De grootste bodybuilding-fitness wedstrijd van de Benelux, met klassen op D (absolute beginners) en C (beginners regulier), in Bodybuilding-Classic bodybuilding, Men Physique, Men Muscular Physique, Bikini Fitness, Bikini Welness, Body Fitness en Women Physique. Ruim 200 deelnemers komen zowel zaterdag als zondag het grote podium in de Beneluxhal op!

2. N.K. Classic Powerlifting

Powerlifting zonder hulpmiddelen. Bankdrukken, Deadliften en Squatten op het hoogste niveau voor de Nederlandse titel, zowel mannen als vrouwen in alle gewichtklassen. De Brabantzaal zal weer uitpuilen met bijna 200 krachtpatsers. Twee dagen lang!

Powerlifting

3. Njoya League

Qua aantal deelnemers is de Njoya League qualifier het grootste evenement met ruim 300 deelnemers. Superteams van drie mannen en drie vrouwen, en buddyteams van twee mannen, vrouwen of gemengd, strijden om kwalificatie voor het N.K.. Welke disciplines ze moeten doen is nog niet bekend, maar kracht, uithoudingsvermogen en techniek spelen allemaal een even grote rol. Zowel zaterdag als zondag is het grote strijdveld bezet!

4. Kettlebell Sport Invitational

Voor het 3e jaar op rij organiseert de KBSN op de S.A.P. Cup een kettlebellsport wedstrijd. Dit jaar zijn het alle klassiekers: snatch, longcycle en biathlon in sets van 10 minuten, met daarnaast als publieksfavoriet uit 2013 de TEAM-JERK-relay. De wedstrijd is op zondag!

5. Eerste officiële N.K. indoor Highland Games

Sterkste Man en Highland coryfee Wout Zijlstra organiseert deze allereerste indoor N.K. Highland Games en de mannen in Schotse rokken staan garant voor enorm veel spektakel. De organisatie van het S.A.P. Weekend heeft een doedelzakband uitgenodigd om de sfeer te vergroten. Op de zondag zijn er in ieder geval deze onderdelen te zien: kogel en zak (WFD en Hoog), Caber (for distance) en Pole-Push. Zaterdag 9 december staat de wedstrijd gepland!

SAP weekend 2017

6. Calisthenics Cup (internationaal)

Deelnemers uit 10 verschillende landen strijden om de prijzen in klassen als Freestyle Beginners (Mannen en Vrouwen) en Professionals (Mannen en Vrouwen) en de Power Cup met Muscle-ups, Pull-ups en Dips. Een van de sensationeelste evenementen van de hele S.A.P. Cup. Op beide dagen kun je getuige zijn van dit spektakel!

7. Sterkste Man kwalificatiewedstrijd voor N.K.

Traditioneel de eerste kwalificatiewedstrijd voor de ‘Sterkste Man van Nederland’ 2018! De hele zondag staan er vier onderdelen op het programma, om dan als klapstuk ’s avonds in de grote zaal af te sluiten met de Stones. Elk jaar gaan 1500 man publiek volledig uit hun dak om de mannen al schreeuwend aan te moedigen!

SAP weekend 2017

8. S.A.P. Weightlifting Trophy

Op zaterdag organiseert de Nederlandse Gewichthefbond deze eerste S.A.P. Weightlifting Trophy, met deelnemers in verschillende gewichtklassen op de onderdelen trekken en stoten.

Demonstraties en gastoptredens

Melanie Driessen is een wereldtopper in de Calisthenics en zal op het grote podium wat staaltjes kracht-acrobatiek laten zien. De ex-turnster is jurylid bij de Calisthenics Cup en zal laten zien dat ze niet voor niets als topper wordt gezien.

Als bodybuilding gaststerren heeft de organisatie vier toppers aangetrokken. Floor van Putten zal officieel afscheid nemen van het podium en nog een keer laten zien hoe mooi bodybuilding kan zijn. De meervoudig Nederlands kampioene is de 50 nu gepasseerd, maar heeft nog altijd een lichaam om voor te moorden en haar poseren is simpelweg ongeëvenaard! Peter Geerolf was meervoudig wereldkampioen bij de naturals en maakt dit jaar zijn overstap naar de IFBB. Speciaal voor de S.A.P. Cup trekt hij zijn wedstrijdshape door tot december, om super shredded aan fabuleuze posing te laten zien. De pas 21-jarige Andre Deiu uit Engeland en de 55-jarige zesvoudig wereldkampioen Thomas Scheu zullen laten zien dat leeftijd in bodybuilding niet telt. De mensen zullen versteld staan.

Expo

Tientallen bedrijven uit zes verschillende landen tonen hun waar. Je kunt proeven, proberen, bekende atleten spotten, met ze op de foto gaan en veel plezier beleven.
NH Koningshof is een enorm congrescentrum in het Brabantse Veldhoven. De sfeer is uniek. Er zijn toprestaurants, zeer gezellige bars, een fitnesscentrum, een zwembad en 500 hotelkamers. Alles is te regelen op www.sapcup.eu, deelname, bezoek, hotel en veel meer!

Het novembernummer van Muscle & Fitness is uit!

Het novembernummer van Muscle & Fitness ligt vanaf 17 oktober in de winkel. In deze editie geven we je een trainingsschema waarmee je biceps in drie weken flink zullen groeien. Verder leggen we uit hoe wat de voedselcombinatie 1 + 1 = 3 inhoudt.

Bestel nu!