Simeon Panda

Hoe word je een social media sensatie? (5 tips)

Simeon Panda is een van de grootste fitness supersterren op internet met zo’n 9 miljoen volgers op Instagram en Facebook. Terwijl hij zich voorbereidt op zijn volgende stap in zijn carrière (Hollywood) vertelt Panda ons hoe hij in slechts enkele jaren de overstap maakte van personal trainer naar een wereldwijd merk. Hij legt ons uit hoe je een social media sensatie wordt!

Wie is Simeon Panda?

Hij is een van de bekendste bodybuilders ter wereld, maar Simeon Panda heeft nog nooit een wedstrijd gewonnen en zelfs nog nooit meegedaan aan een IFBB-wedstrijd. Niet dat de in Londen geboren social media-sensatie niet mee zou kunnen met de wedstrijdatleten – daar gaat het gewoon niet om.

Simeon Panda

De huidige topfitnessberoemdheden zoals Panda zijn niet gemaakt op het podium, op covers, of door seminars te geven. Ze zijn gecreëerd via een muisklik, via gedeelde berichten en opmerkingen op digitale platformen zoals Instagram en Facebook. En er zijn er maar weinig zo snel komen opzetten en zo succesvol als Panda, die in 2013 met bloggen begon.

Een van de meest invloedrijke fitnesssterren van de wereld

Forbes klasseerde de 1,85 meter lange en 98 kilo zware Britse bodybuilder als de zevende meest invloedrijke fitnessster van de wereld, met een totaal aantal volgers op social media van ongeveer 9 miljoen. Op zijn populaire website (simeonpanda.com) biedt Panda een hele serie merkproducten aan (eBooks, polsbanden, trainingsaccessoires, telefoonhoesjes, fitnesskleding) waarvan er veel bedrukt zijn met zijn logo ‘Just Lift’. En hij verkoopt – en veel. Panda is een eenmansbedrijf en zoals zoveel online gecreëerde persoonlijkheden kan hij meer merk dan man lijken. Maar een deel van Panda’s aantrekkingskracht is zijn authenticiteit. Mensen voelen zich met hem verbonden vanwege zijn oprechte liefde voor wat hij doet.

Simeon Panda

Volgens Panda was zijn groei naar een wereldbekend merk helemaal geen vooropgezet plan. Er was geen masterplan. “Ik was zelfs nooit van plan om bodybuilder te worden,” zegt Panda, 31, die thuis begon te trainen toen hij 15 jaar was. “Trainen deed ik gewoon omdat ik het leuk vond. Ik was al 10 jaar aan het trainen voordat ik zelfs maar een foto nam.”

Simeon heeft de verloren tijd meer dan goed gemaakt. Hij is ontzettend knap en fotogeniek. Hij heeft massieve schouders en een borstpartij die vloeiend overloopt naar een smal middel dat bestraat is met diepe buikspierblokken. Het is een lichaam dat voor een camera moet staan. Zijn 3,4 miljoen Instagram-volgers en 5,4 miljoen Facebook-volgers van over de hele wereld zullen het daarmee eens zijn. Panda is een bodybuildingtalent van wereldklasse.

Hoe word je een social media sensatie?

Simeon Panda’s opkomst van Londense personal trainer tot online fitnesssuperster was niet het resultaat van een goed doordacht plan. Het groeide gewoon steeds verder toen hij foto’s, filmpjes en eBooks ging plaatsen op verschillende social mediaplatforms.

Simeon Panda

“Niemand leert het je,” zegt Panda over online ondernemer worden. “Er is geen enkele cursus over wat je moet doen.”
Maar Panda’s ervaring laat wel een paar punten zien over hoe je boven de rest in de drukke fitnessruimte uit kunt steken. Hier volgen er een paar:

1. Blijf positief

Panda’s ‘Just Lift’-slogan is het resultaat van het tegengaan van online negativiteit en zijn volgers aan te moedigen de haters te negeren en te doen wat ze leuk vinden: trainen met gewichten en hun lichaam verbeteren.

2. Wees oprecht

Passie voor de fitnesslevensstijl is het centrum van Panda’s uitstraling. Hij houdt van wat hij doet en dat is te zien in zijn filmpjes en blogs. Volgers reageren op zijn enthousiasme voor het perfectioneren van zijn fysiek.

3. Blijf consistent

Je boodschap en merkimago moeten makkelijk te herkennen zijn. Bij je merk blijven is makkelijker als je een oprecht standpunt hebt (zie hierboven). Ben jezelf. Ga niet overdrijven.

4. Wees genereus

Simeon Panda wilde heel graag zijn trainingskennis delen met degenen waarmee hij online contact had en dat verbond hem met zijn volgers. Benader mensen met vrijgevigheid en positiviteit.

5. Laat kwaliteit zien

De foto’s en filmpjes die Simeon Panda laat zien zijn zeer professioneel met een geweldige productiekwaliteit. Dat is belangrijk. Steek tijd en geld in het werken met professionals die weten wat ze doen. Constant goed materiaal publiceren is essentieel.

Het novembernummer van Muscle & Fitness is uit!

Het novembernummer van Muscle & Fitness ligt vanaf 17 oktober in de winkel. In deze editie geven we je een trainingsschema waarmee je biceps in drie weken flink zullen groeien. Verder leggen we uit hoe wat de voedselcombinatie 1 + 1 = 3 inhoudt.

Bestel nu!